Geam Izolant

Geam izolant dublu și triplu

Oferim clientilor nostri geamuri izolante ce indeplinesc cel putin una din functiile de mai jos, rezultand combinatii multiple ce au la baza gama larga a materiilor prime:
•  Protecție termică

Un geam izolant poate fi considerat bun daca valoarea coeficientului de transfer termic este mai mica. Acest coeficient este influentat de:

Tipul sticlei.
Sticla care are cel mai bun coeficient de transfer termic este sticla low-e.

Grosimea camerei de gaz.
Este determinata de latimea baghetei distantier dintre cele doua foi de sticla.

Gazul de umplere.
Cele mai folosite gaze de umplere a geamurilor izolante sunt argonul, kriptonul si xenonul.

•  Protecție acustică

Izolarea fonica, alaturi de cea termica, este o problema esentiala pentru sporirea confortului locuintelor este influentata de:

Grosimea compartimentului de aer.
Cu cat este mai mica grosimea compartimentului de aer, cu atat mai repede se transmite zgomotul.

Grosimea sticlei.
Folosirea unei sticle mai groase poate imbunatati performanta acustica.

•  Protecție antiefracție

Este necesara pentru spatii cum ar fi banci, case de schimb valutar, aeroporturi, etc . Se obtine prin folosirea in cadrul geamului izolant a diverselor tipuri de sticle de securitate, rasini pentru laminarea sticlei sau folii antiefractie.

•  Estetic - ușor de intreținut

Tehnologia a evoluat si sunt disponibile sticle cu pelicule cu autocuratare ( bioclean), fiind eliminata spalarea periodica a vitrajelor, in mod special a celor de pe cladirile inalte. Putem utiliza sticla ornament, sablata integral sau cu model; putem monta in interior sprosse de diversa marimi si culori sau jaluzele interioare.

Geamul izolant este alcatuit din:

Panouri de sticlă - doua sau trei, in functie de cerintele aplicatiei finale

Baghetă distanţier - determina grosimea cavitatii dintre panourile de sticla si poate fi: asamblata cu coltare sau fi indoibila - din otel, din aluminiu sau din materiale compozite care au proprietati sporite termoizolante si anticondens – "warm-edge", "termix".

Aer sau gaz inert (argon) ce umple cavitatea creata de bagheta intre cele doua panouri de sticla.

Sigilarea primară se executa cu butil si se poziţioneaza pe perimetrul baghetei distantiere realizand lipirea panourilor de sticla pe aceasta.

Sigilarea secundară se realizeaza, în functie de aplicatie, cu poliuretan sau silicon si rolul acesteia este de a inchide etans conturul vitrajului izolant, asigurand o asamblare mecanica stabila.

Aagentul deshidratant (sita moleculara) este introdus in bagheta distantier, avand rolul de a adsorbi umiditatea din interiorul pachetului.

Interesat de achiziționarea unui geam izolant?

Contactează-ne
A CTA image with red color

Tâmplarie PVC pentru un viitor durabil.

Pentru că meriți.